uždaryti

Naujiena! Prancūzijos Provansas ir Žydrasis krantas

Kelionės išskirtinumai

  • Gėritės įspūdingo grožio Provanso gamta įkvėpusia ne vieną dailininką ir rašytoją – žolelėmis kvepiančios kalvos, jachtų pilni uostai, žydras vanduo
  • Aplankote spalvingą istoriją menančius Provanso ir Žydrosios pakrantės miestus – Marselį, Nicą, Rusijoną, Provanso Eksą, Baux-de-Provence
  • Laivu plaukiate į A. Diuma romane „Grafas Montekristas“ minimą Ifo tvirtovę
  • Garsioji Marselio žuvienė ir subtilaus skonio vynas – tai, ką būtina paragauti!
  • Už papildomą mokestį yra galimybė išsinuomoti ausinukus
  • Kiekvieną kelionių vadovą daugiau nei 10 000 mūsų keliautojų įvertino puikiai
  • 80% kelionių vyksta naujais Novaturo autobusais

2020.06.10 - 06.19  679,15 Eur
2020.08.29 - 09.07  679,15 Eur

1 diena

Lenkija

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Keliaudami per Lenkiją, sustojate papietauti vienoje iš pakelės užeigų. Vakare, apie 20 val. atvykstate į viešbutį Lenkijos–Vokietijos pasienyje. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~1040 km

2 diena

Rėgensburgas

Pusryčiai. Apie 7 val. išvykstate į Rėgensburgą. Viduramžių dvasią išsaugojusio miesto senamiestis ne tik didžiausias Vokietijoje, bet ir 2006 m. įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą. Rėgensburgo gyventojai gana vėlai pamilo savo senamiestį. Dar praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje buvo planuota istorinį palikimą nugriauti, o jo vietoje pastatyti naują miestą. Šiandien visi džiaugiasi, kad taip neįvyko. Mieste daugiau nei 1500 saugomų pastatų. Ekskursijos metu pamatote miesto simbolį Akmeninį tiltą, praeinate pro Tilto vartus, iškart už kurių išlikęs druskos sandėlis, šalia jo, viena seniausių miesto užeigų – „Dešrelių virtuvė“; Senoji rotušė, kurioje posėdžiavo pirmasis Šventosios Romos imperijos parlamentas; aukščiau už kitus miesto pastatus iškilusi Šv. Petro katedra. Laisvas laikas senamiestyje, kur galite paskanauti vietinių dešrelių ir pakelti bavariško alaus bokalus. Išvykstate Italijos link. Nakvynei viešbutyje Insbruko apylinkėse atvykstate apie 22 val..

Šiandien nuvažiuojate ~800 km

3 diena

Insbrukas, Svarovskio kristalų muziejus

Pusryčiai. Apie 9 val. išvykstate į Insbruką. Atvykus trumpa ekskursija po senamiestį. Pasivaikštote viena gražiausių gatvių daugybe erkerių išpuoštais namais. Grožitės įspūdingu „Auksinio stogelio“ erkeriu, aplankote Šv. Jokūbo katedrą, garsėjančią italų tapytojo Luko Kranacho kūriniu. Vykstate į *Svarovskio kristalų muziejų, kurio įėjimą saugo įspūdingas milžinas spindinčiomis akimis ir iš burnos besiveržiančiu kriokliu. Muziejuje eksponuojami mažiausias ir didžiausias Svarovskio kristalai, šviesos ir muzikos pagalba kuriamas nuostabus kristalų pasaulis.  Nakvynė viešbutyje Genujos apylinkėse. Viešbutį pasiekiate apie 21 val.

Šiandien nuvažiuojate ~600 km

4 diena

Monakas, Nica

Pusryčiai. Apie 8 val. išvykstate iš viešbučio. Važiuojate Ligūrijos jūros pakrante Nicos link. Jūra, palmės, gėlės, didingos vilos, virtinė mažų miestelių ir kurortų jus lydės visą kelią. Apie pietus atvykstate į Monako kunigaikštystę. Nykštukinė valstybė Monakas – anklavas Prancūzijos teritorijoje, tankiausiai apgyvendinta Europos valstybė. Viena iš saugiausių pasaulio vietų su palankiomis finansinėmis sąlygomis. Grožis, saugumas, prestižas ir mokesčių nebuvimas – štai dėl ko dauguma turtingų žmonių pasirenka kunigaikštystę gyvenamąja vieta. Čia švartuojasi gražiausios, prabangiausios pasaulyje jachtos. Ekskursija Monake: „aukso mylia“ vadinamas Monte Karlo rajonas, Nekalto Prasidėjimo Dievo Motinos katedra, *Monako princo rūmai, *egzotinis sukulentų sodas. Keliaujate į Provanso regioną. Provanso ochros raudonio žemė, žydintys levandų ir saulėgrąžų laukai, apelsinmedžių žiedai, žaliuojančių platanų pavėsis ir kobalto mėlynumo dangus įkvėpė ne vieną garsų menininką. Čia gimė garsūs Van Gogo, Sezano, Gogeno kūriniai.  Apie 17 val. atvykstate į Nicą. Pažintis su senąja Nica, kuri iki šiol išsaugojo kultūrinius ryšius su kaimynine Italija. Pasivaikštote po žemutinį miestą, apraizgytą siaurų gatvių, pasažų; aplankote Šv. Reparatės katedrą.  Nakvynės Viešbutyje Nicoje.

Šiandien nuvažiuojate ~210 km

5 diena

Grasas. Verdono kanjonas, Moustiers – de Sainte Marie

Pusryčiai. Apie 8 val. išvykstate į kalvų apsuptą „kvepalų sostinę“ Grasą, kur aplankote parfumerijos gamyklos „Fragonard“ ekspoziciją ir parduotuvę. Kelionę tęsiate Verdono tarpeklio link. Tai daugiau nei 20 km besidriekiantis tarpeklis, kurio gylis vietomis siekia ir iki 700 metrų,  didžiausias ir vienas gražiausių Europoje. Verdono tarpeklį suformavo Verdono upė, įtekanti į Sainte-Croix (Šventojo Kryžiaus) ežerą. Sustojate apžvalgos aikštelėje, nuo kurių atsiveria kvapą gniaužiančios panoramos. Liepos mėnesį žydint levandoms, sustosime pasigrožėti į horizontą nutįstančiais mėlynuojančiais laukais. Pakeliui užsukate į Moustiers – de Sainte Marie kaimą, kuris 1981 m. įtrauktas į gražiausių Prancūzijos kaimų sąrašą. Pasigrožite idilišku kaimeliu, katedra, senosiomis kaimo sienomis ir fontanais. Pietūs. Pakeliui sustojate prie Saint Croix (Šventojo Kryžiaus) smaragdinio ežero. Kelionę tęsiate į vieną seniausių Prancūzijos miestų – Marselį. Apie 20 val. atvykstate į viešbutį. Nakvynė viešbutyje Marselyje.

Šiandien nuvažiuojate ~300 km

6 diena

Marselis: senamiestis ir žuvienės degustacija

Pusryčiai. Apie 9 val. išvykstate iš viešbučio. Toliau keliaujate po Provansą. Pažintis su vienu seniausių Prancūzijos miestu – Marseliu. Pati gyviausia vieta Marselyje – senasis uostas, įrėmintas senųjų fortų. Ekskursiją po Marselio senamiestį: „deimantinis“ namas, Panier kvartalas, senoji prieglauda Vielle Charite. Pageidaujantiems – garsiosios Marselio bouillabaisse (žuvienės) degustavimas (už papildomą mokestį ~20-25 €). Po pietų turistiniu *traukinuku apvažiuojate Marselio įžymybes. Pasikeliate į aukščiausią miesto kalvą, kurią karūnuoja Dievo Motinos Saugotojos bazilika. Nuo 162 m aukščio kalvos atsiveria nuostabus vaizdas į miestą, uostą ir jūrą. Nakvynė viešbutyje Marselyje.

Šiandien nuvažiuojate ~50 km

7 diena

Marselis: Ifo tvirtovė ir žuvienės degustacija

Pusryčiai. Apie 9 val. išvykstate iš viešbučio. Siūlome *plaukti laivu (esant tinkamoms oro sąlygoms) į Ifo tvirtovę, pastatytą saloje, nutolusioje nuo miesto per tris kilometrus. *Tvirtovė, kuri niekada nebuvo apgulta ir nepatyrė mūšių karščio, nuo XVII a. tapo valstybės kalėjimu. Garsiausias jos kalinys – J. C. Faria, kurį nemirtingu padarė A. Diuma romane „Grafas Montekristas“. Apie  16 val. atvykstate į „antrąja Roma“ vadinamą Avinjoną. Ekskursija po senąjį miestą, išsidėsčiusį gynybinių sienų viduje. Apžiūrite didingus *Popiežių rūmus, vienus didžiausių feodalinių rūmų Europoje; šalia esančią bažnyčią, kurioje palaidoti popiežiai Benediktas XII ir Jonas XXII; XIX a. atnaujintą senamiestį. Nakvynė viešbutyje Avinjone.

Šiandien nuvažiuojate ~110 km

8 diena

Baux-de-Provence, Rusijonas

Pusryčiai. Apie 8 val. išvykstate į „tūkstančio fontanų miestu“ vadinamą buvusią Provanso sostinę – Provanso Eksą. Ekskursija po meno ir mokslo centrą: Šv. Išganytojo katedra su N. Froment triptiku „Degantis krūmas“ (XV a.), Rotušės aikštė, Mirabeau alėja su fontanais, aristokratiškas XVII a. Mazarinio vardo kvartalas. Pasiekiate nedidelį žavų viduramžių miestelį Baux-de-Provence, terasomis kylantį į beveik 900 m aukštį. Trumpas pasivaikščiojimas siauromis, vingiuotomis gatvelėmis. Nuo miesto tvirtovės sienų galima pasigrožėti Aplankote spalvingąjį Rusijoną, miestą, skendintį nepaprastoje spalvų šviesoje ir garsėjantį senaisiais *ochros karjerais. Siauros miestelio gatvės vingiuoja tarp namų, kurių fasadų spalva kinta nuo šviesiai geltonos iki tamsiai raudonos. Nakvynė viešbutyje prie Miulūzo, Į viešbutį atvykstate apie 23 val.

Šiandien nuvažiuojate ~750 km

9 diena

Heidelbergas

Pusryčiai. Apie 8 val. išvykstate iš viešbučio. Kelionė per Vokietiją. Pakeliui sustojate viename iš gražiausių Vokietijos miestų – Heidelberge. Trumpas pasivaikščiojimas po senamiestį, kuris prasideda nuo seniausio Vokietijos universiteto pastato ir tęsiasi iki Turgaus aikštės su Neptūno fontanu. Grožitės pilimi, bažnyčiomis ir senamiesčiu nuo Senojo devynių arkų tilto per Neckar upę. Išvykstate Lenkijos link. Apie 22 val. atvykstate į viešbutį Vokietijos–Lenkijos pasienyje. Šalia viešbučio veikia nedidelė parduotuvėlė ir lenkiškus patiekalus siūlantis restoranas. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~870 km

10 diena

Kelionė namo

Pusryčiai. Apie 8 val. išvykstate į Lietuvą. Kelionė per Vokietiją, Lenkiją. Pietums sustojate vienoje iš Lenkijos pakelėje veikiančių užeigų. Apie 22 val. kertate Lietuvos Respublikos valstybinę sieną. 

Šiandien nuvažiuojate ~1040 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~6000 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu
  • 9 nakvynės viešbučiuose
  • Maitinimas – 9 pusryčiai (pagerinti kontinentiniai)
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Ekskursinė programa

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • (*) – mokami objektai. Turistas moka pats apie 70 EUR už visus (*) pažymėtus objektus.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos, ¹Marijampolės ir Alytaus.
  • (¹) – yra papildomų sąlygų.
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.

Turizmo agentūra "ARAKS TURAS"
Telefonas: +37060722227; J.Basanavičiaus g. 25, Vilnius
El. paštas:
info@araksturas.lt; www.araksturas.lt