uždaryti

2019.12.28 - 2020.01.02  374,25 Eur

1 diena

Lenkija  

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Pietums sustojate viename iš pakelėje esančių greito maisto restoranų. Apie 20 val. atvykstate į viešbutį netoli Lenkijos–Vokietijos pasienio. Šalia viešbučio veikia lenkiškus patiekalus siūlantis restoranas ir visą parą dirbanti parduotuvė. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~1025 km

2 diena

Veimaras

Pusryčiai. Išvykstate į Veimarą – J. V. Gėtės ir F. Šilerio miestą. Atvykus ekskursija po miesto senamiestį apžiūrint vėlyvosios gotikos Šv. Petro bažnyčia, kurią puošia barokiniai baldai ir originalus Kranachų altorius; Rotušę, Wittums rūmus, Bauhaus muziejų, Gėtės namą, Šilerio namą, kuriame F. Šileris parašė dramą apie Vilhelmą Telį; Teatro aikštę, supančią Nacionalinį teatrą. Laisvas laikas pietums. Išvykstate Strasbūro link. Vakare, apie 21 val., atvykstate į viešbutį Strasbūre.

Šiandien nuvažiuojate ~800 km

3 diena

Konigsburgo pilis, vyno degustacija, Riquewihr, Kolmaras

Pusryčiai. Keliaujate vaizdingais Elzaso keliais. Derlingą lygumą keičia kalvos, ant kurių raitosi vynuogynai, o virš jų iškyla Vožų kalnai su stačiais skardžiais, miškingais šlaitais ir aukštikalnių pievomis. Aplankote viduramžiais alsuojančią *Konigsburgo pilį. Pavaikštote po pilies menes, rūsį, virtuvę, gėritės apylinkių panorama nuo didžiojo bastiono. Toliau vaizdingu „vyno keliu“ vykstate į mažą, žavų Riquewihr miestelį. Vyno kelias Elzase nusitęsia 170 kilometrų. Vykstant juo prieš akis atsiveria neįtikėtinai gražūs peizažai: kalnai, raudonų čerpių stogai, virš kurių kyšo bažnyčių smailės, tvirtovių bokštai ir pilys. Pavaikštote po Riquewihr ir apžiūrite vynininkų namus, miestą juosiančią sieną. Riquewihr su grįstomis gatvelėmis, romantišku dvigubu pylimu ir sargybos bokštais yra tarsi muziejus po atviru dangumi. Laisvas laikas pietums. Po pietų aplankote vieno iš gausybės vietinių vyndarių vyno rūsį ir *degustuojate vyną. Vykstate į Kolmarą – Elzaso vyno sostinę, viduramžių miestą, kuriame sustojo laikas, norėdamas išsaugoti romantizmo dvelksmą. Miesto centrą sudaro gatvių, grįstų tašytais akmenimis ir apstatytų elzasietiškais pastelinių spalvų fachverkais, labirintas. Kolmare yra keli kvartalai, priklausę įvairioms gildijoms – odų raugintojų, žuvininkų. Miesto namų ženklai, emblemos, herbai – rodo, kas čia gyveno. Ekskursija senamiestyje: XIII a. Dominikonų bažnyčia, „Mažoji Venecija“, Pfisterio namas, akmeninis „Galvų namas“. Apie 21 val. sugrįžtate į viešbutį Strasbūre. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~160 km

4 diena

Strasbūras

Pusryčiai. Aplankote centrinę Strasbūro dalį, vadinamą didžiąja sala“, apglėbtą dviejų Ilo upės atšakų yra saugomą UNESCO. Istorinis miesto centras suspaustas ir apstatytas namais, tačiau žmonių pertekliaus nėra. Atvykus pasivaikštote po Elzaso provincijos sostinės senamiestį. Grožitės „didybės ir grakštumo stebuklu“, taip kažkada Dievo Motinos katedrą titulavo Viktoras Hugo. Apžiūrite senosios statybos kvartalą apie katedrą, kurį priimta vadinti Katedros kvartalu. Pasivaikštote pėstiesiems skirta senąja Turgaus gatve su turtingai dekoruotais elzasietiškais namais, sudarančiais unikalų miesto ansamblį. Esant galimybei, *plaukiate laivu gėrėdamiesi gražiausio miesto rajono – „Mažosios Prancūzijos“, dengtų tiltų kvartalo, Vobano užtvankos vaizdais bei Europos institucijų pastatais. Po ekskursijos trumpam poilsiui sugrįžtate į viešbutį. ***Naujuosius metus siūlome sutikti viename iš miesto restoranų. Nakvynė viešbutyje Strasbūre.

Šiandien nuvažiuojate ~10 km

5 diena

Dinkelsbiulis

Pusryčiai. Vykstate į seną Frankonijos miestą su turtinga istorija – Dinkelsbiulį. Miestą, kurį Trisdešimties metų karo metu išgelbėjo vaikai. Miesto gyvenamajame rajone išsidėstę daugybė senųjų pastatų, kurių žymiausias – „Vokiškas namas“. Svarbios miesto įžymybės: Šv. Jurgio bažnyčia, gynybinė siena su keturiais vartais. Tai nedidelis miestelis su spalvingais ir fachverkiniais namais bei tyliomis gatvelėmis. Laisvas laikas pietums. Kelionę tęsiate per Vokietiją. Apie 20 val. pasiekiate nakvynės vietą Vokietijos–Lenkijos pasienyje. Pageidaujantys galite pavakarieniauti šalia viešbučio veikiančiame lenkiškų patiekalų restorane arba nupirkti paskutinių lauktuvių, visą parą dirbančioje parduotuvėje. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~800 km

6 diena

Lenkija

Pusryčiai. Išvykstate Lietuvos link. Kelionė per Lenkiją. Pietums sustojate viename iš pakelėje esančių greito maisto restoranų. Apie 19 val. kertate Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.

Šiandien nuvažiuojate ~1025 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~3900 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu,
  • 5 nakvynės viešbučiuose,
  • maitinimas – 5 pusryčiai (Prancūzijoje – pagerinti kontinentiniai, Lenkijoje – švediškas stalas),
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • dovanos ir suvenyrai kelionės metu,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • * – mokami objektai. Turistas moka pats apie 35 EUR už visus * pažymėtus objektus.
  • *** – šventinė vakarienė, kurią būtina užsisakyti prieš išvykstant. Kaina – apie 95 EUR.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos, ¹Marijampolės ir Alytaus.
    ¹ – yra papildomų sąlygų.
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.

Kelionių agentūra "ARAKS TURAS"
J.Basanavičiaus 25, Vilnius
Telefonas: +370 607 22227
El.
paštas:
info@araksturas.lt    
www.araksturas.lt