uždaryti

2019.12.29 - 2020.01.02  299,25 Eur

1 diena

Lenkija, Čekija

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją, Čekiją. Pietauti sustojate Lenkijoje, pakelės užeigoje. Vėlai vakare, apie 20 val., atvykstate į viešbutį Čekijoje, Brno. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~1090 km

2 diena

Gracas

Pusryčiai. Ryte išvykstate Italijos link. Pakeliui aplankote Gracą – Štirijos provincijos sostinę, įsikūrusią abipus Mur upės. Trumpa ekskursija po miestą: gotikinė Katedra, visada šurmuliuojanti miesto aikštė su siaurais viduramžių namais, Laikrodžio bokštas. Pietums sustojate viename iš Austrijos pakelės restoranų. Vėlai vakare, apie 21 val. atvykstate į Veneto regioną. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~775 km

3 diena

Venecija, Tornčelo, Murano ir Burano salos

Pusryčiai. Išvykstate į Veneciją. Šiai dienai reikia tinkamai pasiruošti, nes visą ją praleidžiate nuostabiame mieste ant vandens. Aplankote ne tik pagrindinę Venecijos lagūnos salą, bet ir žavingąsias mažesnes saleles. Miestą paliksite tik gerokai po vidurnakčio. Plaukiate *laivu iš Punta Sabionni į Šv. Morkaus aikštę. Pakeliui aplankote Venecijos lagūnos salas. Salų lankymui skiriate apie 7 val. Pirmiausia atplaukiate į kadaise klestėjusią Tornčelo salą, kuri šiandien yra tikra ramybės oazė, palyginus su triukšminga ir turistų užgulta Venecija. Saloje skirtingu metu lankėsi pasaulio garsieji: karalienė Elžbieta II ir princas Karlas, Maria Kalas, nemirtingasis komikas Čarlis Čaplinas ir žymusis rašytojas Ernestas Hemingvėjus. Saloje buvo galingojo „barbarų“ vado Atilos rezidencija, čia išlikęs akmeninis jo sostas. Tikras meno šedevras Torčelo bažnyčia, su garsiomis mozaikinėmis freskomis.  Toliau keliaujate į  Burano salą – buvusį žvejų kaimelį su spalvingais namais ir pakrypusia varpine. Jaukios gatvelės, nėrinių krautuvėlės, tipiškos užkandinės ir pats laikas pietums. Kelionė veda į stiklo dirbiniais garsėjančią Murano salą. Murano saloje aplankote stiklo pūtikų dirbtuves, kur pamatote, kaip gimsta pasakiško grožio dirbiniai.  Pietaujate vienoje iš lagūnos salų. Atplaukiate į Šv. Morkaus aikštę. Apžiūrite Šv. Morkaus baziliką (esant galimybei, bazilika lankoma ir iš vidaus) ir ją supančią aikštę, Rialto ir „Atodūsių“ tiltus. Vaikštote labirintus primenančiomis miesto gatvelėmis. Laisvu laiku siūlome pasivaikščioti mieste kartas nuo karto pasišildant vienoje iš tūkstančių Venecijos kavinių. Naujuosius Metus sutinkate Šv. Morkaus aikštėje. Spalvingai apšviesti aikštę supantys istoriniai pastatai, muzikos skambesys, nuostabi proga pabūti unikaliame  mieste po saulėlydžio – visa tai kuria teatrališką Naujųjų Metų šventės nuotaiką. Pasitinkate vidurnaktį ir laikydamiesi tradicijų vieni kitiems dovanojate bučinius ir gražiausius linkėjimus. Apie 1 val. nakties, laivu išplaukiate iš Venecijos. Nakvynei grįžtate į viešbutį Veneto regione.

Šiandien nuvažiuojate ~50 km

4 diena

Trevizas ir Prosecco degustacija

Pusryčiai. Vykstate į Trevizą, kurio kanalais išvagotas istorinis centras dar kartą primins Veneciją. Apžiūrite Sinjorijos aikštę ir ją supančius didikų rūmus, gotikinę Šv. Mykolo bažnyčią, Katedrą. Pakeliui į Čekiją, esant galimybei, sustojate *degustuoti Veneto pasididžiavimo putojančio Prosecco vyno. Vėlai vakare, apie vidurnaktį, atvykstate į viešbutį Čekijoje, Brno. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~775 km

5 diena

Čekija, Lenkija

Pusryčiai. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Trumpam sustojate pamankštinti kojas ir papietauti vienoje iš Lenkijos pakelės užeigų. Naktį sugrįžtate į Lietuvą. Lietuvos Respublikos valstybinę sieną kertate apie vidurnaktį.  

Šiandien nuvažiuojate ~1090 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 3600 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu,
  • 4 nakvynės viešbučiuose,
  • maitinimas – 4 pusryčiai (pagerinti kontinentiniai) ir 1 vakarienė (šalti užkandžiai),
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • dovanos ir suvenyrai kelionės metu,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • * – mokami objektai. Turistas moka pats apie 65 EUR už visus * pažymėtus objektus.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos, ¹Marijampolės ir Alytaus.
    ¹ – yra papildomų sąlygų.
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.

Kelionių agentūra "ARAKS TURAS"
J.Basanavičiaus 25, Vilnius
Telefonas: +370 607 22227
El.
paštas:
info@araksturas.lt    
www.araksturas.lt