uždaryti

2019.12.30 - 2020.01.02  201,75 Eur

1 diena

Varšuva

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Atvykstate į Lenkijos sostinę – Varšuvą, miestą „feniksą“, po Antrojo pasaulinio karo prisikėlusį iš pelenų. Ekskursija į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktame Varšuvos senamiestyje: įspūdinga Turgaus aikštė su miesto simboliu – Undinės skulptūra, gotikinė Šv. Jono katedra, Karalių rūmai, kuriuos buvo nuspręsta pastatyti kuomet Žygimantas III Vaza perkėlė sostinę iš Krokuvos į Varšuvą 1596 m.; Zigmanto kolona, šiaurinį miesto sparną saugojusios Barbakano sienos. Išvykstate Čekijos link. Pakeliui sustojate papietauti vienoje iš Lenkijos pakelės užkandinių. Vėlai vakare, apie 22 val., atvykstate į viešbutį Čekijoje, Brno. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~1090 km

2 diena

Diurnšteinas, vyno degustacija ir Zalcburgas

Pusryčiai. Vykstate Zalcburgo link. Pasiekiate vynais garsėjantį Vachau slėnį. Vynuogynais apaugęs slėnis dėl savo istorinės ir architektūrinės reikšmės yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Atvykstate į Diurnšteiną. Pamatote 1410 m. įkurtą Augustiniečių vienuolyną. Gėritės grakščia bažnyčios varpine, kuri dėl savo didelio aukščio yra puikus orientyras keliaujantiems Dunojumi. Aplankote *išskirtinai išpuoštą bažnyčią, iš kurios terasos atsiveria nuostabus Dunojaus vaizdas. Pasivaikščiojate po miestelį. Po ekskursijos siūlome *padegustuoti visame pasaulyje garsių Vachau slėnio vynų. Tęsiate kelionę per Austriją. Po pietų atvykstate į Zalcburgą. Ekskursija po didžiojo kompozitoriaus Mocarto miesto senamiestį aplankant Getreidegasse – pagrindinę senamiesčio gatvę, apžiūrint Mocarto namą-muziejų, Katedrą, paminklą kompozitoriui, Šv. Petro vienuolyno bažnyčią, kapinaites. Laisvu laiku, esant galimybei, siūlome *pasikelti į Zalcburgo tvirtovę ir nuo kalvos pasigrožėti miesto panorama. Naujuosius sutinkate šurmuliuojančiame senamiestyje, kuriame skamba muzika, o dangų nušviečia įvairiaspalviai fejerverkai. Nakvynei į viešbutį Zalcburgo apylinkėse atvykstat apie 2 val. nakties. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~430 km

3 diena

Halštatas

Pusryčiai. Vykstate į vieną iš gražiausių miestelių – Zalckamerguto perlą – Halštatą. Tai viena seniausių Austrijos gyvenviečių, menanti druskų kasyklų laikus. Kai kurie šaltiniai šio romantiško, stačių kalnų apsupto miestelio, įsikūrusio ant to paties vardo ežero kranto, pradžią sieja su Akmens amžiumi, kiti su Geležies amžiumi. Romos imperijos laikais Halštatas buvo svarbiu prekybiniu centru. Pavaikščiosite siauromis gatvelėmis, gėrėsitės snieguotomis Dachšteino kalnų viršūnėmis. Laisvas laikas pietums ir išvykstate Čekijos link. Nakvynės viešbutį Brno pasiekiate apie 23 val. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~500 km

4 diena

Čekija, Lenkija

Pusryčiai. Išvykstate Lietuvos link. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Pakeliui trumpam stabtelite pramankštinti kojas ir papietauti vienoje iš Lenkijos pakelės užeigų. Lietuvos Respublikos valstybinę sieną kertate jau po vidurnakčio.

Šiandien nuvažiuojate ~1090 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~3110 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu,
  • 3 nakvynės viešbučiuose,
  • maitinimas – 3 pusryčiai (pagerinti kontinentiniai),
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • dovanos ir suvenyrai kelionės metu,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • * – mokami objektai. Turistas moka pats vietos valiuta apie 30 EUR už visus * pažymėtus objektus.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos, ¹Marijampolės, Alytaus.

¹ – yra papildomų sąlygų.

  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.

Kelionių agentūra "ARAKS TURAS"
J.Basanavičiaus 25, Vilnius
Telefonas: +370 607 22227
El.
paštas:
info@araksturas.lt    
www.araksturas.lt