uždaryti

2019.12.30 - 2020.01.01  149,25 Eur

1 diena

Gaujos nac. parkas, Saaremos sala  

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Latviją. Trumpi sustojimai pramankštinti kojas. Atvykstate į „Latvijos Šveicariją” – Gaujos nacionalinį parką. Lyno keltuvu *keliatės per Gaujos upę. Iš 43 metrų aukščio grožitės parko panorama: Siguldos senosios pilies griuvėsiai, naująja pilimi, apsnigtais uolėtais šlaitais ir miškais. Apžiūrite legendomis apipintą Turaidos viduramžių pilį. Esant galimybei, važinėjatės net 16 posūkių turinčia *bobslėjaus trasa, kurioje pasiekiamas iki 100 km/ val. greitis. Vėlyviems pietums  (apie 16 val.) sustojate  Raganos miestelyje. Tęsiate kelionę Saremos salos link. Atvykstate į Virtsu uostą. Keltu keliatės į Muhu saloje esantį Kuivastu uostą. Ilgiausiu Pabaltijyje grįstu keliu-pylimu važiuojate iš Muhu į Saremos salą. Apie 21 val. atvykstate į viešbutį Kuresarėje. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~650 km

2 diena

Kali ežeras, Kuresarė

Pusryčiai. Laisvas laikas viešbutyje, kuriame veikia SPA centras. Viešbučio svečiai nemokamai gali naudotis baseinu ir suomiška pirtimi arba užsisakyti papildomas procedūras. Pageidaujantiems siūlome ekskursiją  aplankant salos įžymybes. Į ekskursiją išvykstate apie 10 val. Pirmiausia keliaujate prie įspūdingo gamtos reiškinio suformuoto Kali meteoritinio kraterio – ežero. Patvirtinta, kad šioje vietovėje yra apie 30 apvalios formos meteoritinių kraterių. Manoma, kad meteoritai nukrito 7000 m. pr. Kr. Žmonės seniai Kaali ežerą laiko bedugnės ežeru. Tai netiesa – tyrinėtojai nustatė, kad dugnas yra 16 metrų gylyje. Vienu metu kraterį supo akmeninė siena, tikima, kad tai kadaise buvo šventa ir dievinama vieta. Grįžtate į Kuresarę. Laisvas laikas pietums. Tęsiate ekskursiją po salos sostinę. Apžiūrite miesto centrinę aikštę, senuosius Teismo rūmus, Rotušę, Svarstyklių namus, *Kuresarės pilį. Vykstate. Vakare viešbučio svečiai kviečiami į ***Naujųjų Metų sutikimo šventę, kurios metu skanaujate šventinius patiekalus, groja gyva muzika, o vidurnaktį dangų nušviečia spalvingi fejerverkai. Nakvynė viešbutyje Kuresarėje.

Šiandien nuvažiuojate ~40 km

3 diena

Ryga

Pusryčiai. Po pusryčių išvykstate Lietuvos link. Kelionė per Estiją, Latviją. Trumpam sustojate Rygoje. Prieš ekskursiją apsilankote restorane „Lido“, kur norintys gali papietauti arba tiesio išgerti kavos ar arbatos. Trumpas (apie 1 val.) pasivaikščiojimas po senamiestį: istorinė Katedros aikštė su 800 metų senumo Katedra. Šv. Petro bažnyčia, Apžiūrite Latvijos nepriklausomybės simbolį – Laisvės paminklą. Žinomo Latvijos architekto Karlis Zale sukurta Laisvės statula laiko tris žvaigždes, simbolizuojančias istorinius Latvijos regionus: Kuržemę, Vidžemę ir Latgalę. Apie 20 val. kertate Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.  

Šiandien nuvažiuojate ~650 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~1350 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu,
  • 2 nakvynė viešbutyje,
  • maitinimas – 2 pusryčiai (švediškas stalas),
  • kelto į/iš Saremos salą bilietai,
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • dovanos ir suvenyrai kelionės metu,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • * – mokami objektai. Turistas moka pats apie 25 EUR už visus * pažymėtus objektus.
  • *** – privaloma šventinė vakarienė, kurią būtina užsisakyti prieš išvykstant. Kaina – apie 85 EUR.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, ¹Šiaulių ir ¹Klaipėdos.
    ¹ – yra papildomų sąlygų.
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.

Kelionių agentūra "ARAKS TURAS"
J.Basanavičiaus 25, Vilnius
Telefonas: +370 607 22227
El.
paštas:
info@araksturas.lt    
www.araksturas.lt