uždaryti

2019.10.19 - 10.20  69,30 Eur

1 diena

Varšuva: senamiestis, Karalių ir Kultūros ir mokslo rūmai

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Atvykstate į Lenkijos sostinę – Varšuvą, miestą „feniksą”, po Antrojo pasaulinio karo prisikėlusį iš pelenų. Aplankote *Karalių rūmus. II pasaulinio karo metu visiškai sugriauti rūmai, varšuviečių dėka, buvo atstatyti, o slėptuvėse išsaugoti meno kūriniai, baldai, dekoracijos elementai, grąžinti ir primena kadaise čia gyvenusius karališkosios šeimos narius. Čia ne tik pamatote atkurtus interjerus, karališkąsias menes, bet ir grožitės Jano Mateikos, Canaletto, Rembrandto tapybos darbais. Laisvas laikas pietums. Po pietų tęsiate ekskursiją po UNESCO saugomą Varšuvos senamiestį: įspūdinga Turgaus aikštė su miesto simboliu – Undinės skulptūra, gotikinė Šv. Jono katedra, Žygimanto kolona, šiaurinį miesto sparną saugojusios Barbakano sienos. Vykstate prie miesto centre esančių, miesto simboliu tapusių *Kultūros ir mokslo rūmų. Šis milžiniškas pastatas – Sovietų Sąjungos „dovana“ varšuviečiams, vieni jais žavisi, kiti siekia, kad pastarasis būtų nugriautas, tačiau niekas nenuneigs, kad statinys tikrai įspūdingas. Jo pastatymo metu, tai buvo antras pagal aukštį pastatas Europoje. Nuo apžvalgos aikštelės, kuri yra 30-ajame aukšte, atsiveria nuostabi miesto panorama. Apie 18 val. atvykstate į viešbutį miesto centre. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~600 km

2 diena

Vilanovo rūmai

Pusryčiai. Vykstate į Varšuvos Versaliu vadinamus *Vilanovo rūmus. Rūmai kadaise buvo karaliaus Jono III Sobieskio, pagarsėjusio kovomis su turkais, vasaros rezidencija. Vėliau čia gyveno Augustas II, kurio dėka rūmai ypatingai išgražinti. Tai nuostabus didingojo baroko pavyzdys ir buvusios Respublikos didybės liudininkas. Rūmus supa didžiuliai, net 45 hektarus užimantys dviejų lygių itališki sodai ir romantiškas angliško stiliaus parkas. Čia vyksta svarbūs kultūriniai renginiai ir koncertai. Buvusiose arklidėse įsikūręs Plakatų muziejus. Po pietų išvykstate Lietuvos link. Kelionė per Lenkiją. Apie 22 val. kertate Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.

Šiandien nuvažiuojate ~600 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~1200 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu
  • 1 nakvynė viešbutyje
  • Maitinimas – 1 pusryčiai (švediškas stalas)
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Ekskursinė programa
  • Informacinė dalomoji medžiaga kelionės metu

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • (*) – mokami objektai. Turistas moka pats vietos valiuta apie 100 PLN už visus (*) pažymėtus objektus.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos, ¹Marijampolės ir Alytaus.
  • (¹) – yra papildomų sąlygų.
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.

Kelionių agentūra "ARAKS TURAS"
J.Basanavičiaus 25, Vilnius
Telefonas: +370 607 22227
El. paštas:
info@araksturas.lt    
www.araksturas.lt