uždaryti

2019.10.13 - 10.25  639,20 Eur

1 diena

Lenkija

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Pietums sustojate viename iš Lenkijos pakelėje veikiančių greito maisto restoranų. Vakare, apie 20 val., atvykstate į viešbutį netoli Lenkijos–Vokietijos pasienio. Šalia viešbučio veikia nedidelė parduotuvėlė ir lenkiškus patiekalus siūlantis restoranas. Nakvynė viešbutyje.

 Šiandien nuvažiuojate ~1040 km

2 diena

Viurcburgas

Pusryčiai. Išvykstate Šveicarijos link. Kelionė per Vokietiją. Atvykstate į Žemutinės Frankonijos sostinę – Viurcburgą. Trumpa ekskursija po miestą: Viurcburgo vyskupų rezidencija ir jos sodai, senasis akmeninis tiltas per Maino upę, nuo kurio atsiveria panorama į Marienburgo tvirtovę. Laisvas laikas pietums. Nakvynei viešbutyje prie Churo atvykstate apie 21 val.

Šiandien nuvažiuojate ~860 km

3 diena

Via Mala kelias, Alpe Floppa viršukalnė ir Komas

Pusryčiai. Vykstate į Šveicarijos itališkąjį Tičino kantoną. Pakeliui sustojate pasigėrėti nuostabą keliančiu Reino upės išgraužtu *tarpekliu. Čia prasideda garsus senasis Via Mala kelias, kadaise nutiestas plėtoti prekybai tarp Italijos ir Š. Europos. Siauras, vingiuotas Hinterrhein upės tarpeklis yra vienas vaizdingiausių ir mažiausiai civilizacijos paliestų tarpeklių Šveicarijoje, apsuptas 490 m aukščio smiltainio uolų. Vykstate Lugano link. Pasikėlę *lyniniu keltuvu į Alpe Foppa viršukalnę (1567 m), galėsite pasivaikščioti kalnų takeliais ar pasidžiaugti įspūdinga Alpių panorama nuo novatoriškos S. Maria degli Angeli bažnyčios belvederio. Išvykstate Italijos link. Trumpam stabtelite prie trečio pagal dydį Italijoje Komo ežero įsikūrusiame Kome. Tai vienas brangiausių Italijos miestų, kuriame vilas turi tokios įžymybės kaip Madona, Džordžas Klūnis... Nakvynės viešbutį Italijoje Ovados apylinkėse pasiekiate apie 21 val.

Šiandien nuvažiuojate ~370 km

4 diena

Monakas ir Nica

Pusryčiai. Išvykstate Nicos link. Pakeliui sustojate Monako kunigaikštystėje. Nykštukinė valstybė Monakas – anklavas Prancūzijos teritorijoje, viena iš saugiausių pasaulio vietų su palankiomis finansinėmis sąlygomis. Grožis, saugumas, prestižas ir mokesčių nebuvimas – štai dėl ko dauguma turtingų žmonių pasirenka kunigaikštystę gyvenamąja vieta. Čia švartuojasi gražiausios, prabangiausios pasaulyje jachtos. Aplankote Monte Karlo rajoną, vadinamą „aukso mylia“, su legendiniu *kazino, japonišką sodą. Ekskursija po Monako – ville – seniausią Monako rajoną: *egzotinis kaktusų sodas su 6 tūkst. sukulentinių augalų nuo nykštukinių iki 10 m aukščio, *Monako kunigaikščio rūmai, Nekalto Prasidėjimo Dievo Motinos katedra. Pavakary atvykstate į Viduržemio jūros kurortą – Nicą. Atvykus pažintis su senąja Nica, kuri iki šiol išsaugojo kultūrinius ryšius su kaimynine Italija. Pasivaikštote po žemutinį miestą, apraizgytą siaurų gatvių, pasažų. Apie 21 val atvykstate į viešbutį Žydrojoje pakrantėje.

Šiandien nuvažiuojate ~250 km

5 diena

Grasas ir Kosta Brava kurortas

Pusryčiai. Išvykstate Ispanijos link. Pakeliui sustojate Grase, kur aplankote istorinę parfumerijos gamyklą „Fragonard“ ir parduotuvę. Vakare, apie 20 val., atvykstate į vieną iš Ispanijos Kosta Bravos pakrantės kurortų prie Viduržemio jūros. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~570 km

6 diena

Poilsis arba ekskursija: Montserato vienuolynas ir Barselonos fontanai

Pusryčiai. Poilsis prie jūros. Po pietų, apie 15 val., siūloma **ekskursija į Montserato vienuolyną ir magiškuosius Barselonos fontanus arba Katalonijos produktų ir vyno degustacija „Bodegas“. Vykstate į Montserato vienuolyną, kurį supa koplyčios ir atsiskyrėlių uolos. Montserato kalne įsikūrusiame benediktinų vienuolyne apžiūrite baziliką, La Moreneta – „Juodąją“ Madoną, kuri paskelbta visos Katalonijos globėja. Siūlome palypėti iki Baltojo Kryžiaus ir pasigėrėti nuostabiais kalnų ir apylinkių vaizdais. Vakare sugrįžtate į Barseloną pasigrožėti magišku vandens, muzikos ir šviesos spektakliu. Trijuose fontanuose per sekundę išpurškiama 2600 l vandens, o pasitelkus muzikos garsus ir šviesą sukuriamas nepaprasto grožio reginys. Arba vykstate į Katalonijos produktų ir vynų degustaciją „Bodegas“. Vėlai vakare, apie 23 val., sugrįžtate į viešbutį. Vakarienė (vykstantiems į ekskursiją vakarienė perkeliama į pietus/pikniką) ir nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~380 km

7 diena

Poilsis arba ekskursija: Tossa de Mar

Pusryčiai. Poilsis prie jūros arba siūlome *plaukti laivu į romėnų įkurtą, Kosta Bravos pakrantės perlu vadinamą Tossa de Mar miestelį (už papildomą mokestį). Nuostabioje įlankoje įsikūręs kurortas žavi jaukiu senuoju miestu, piratų laikus menančiais įtvirtinamais, gausybe suvenyrų parduotuvėlių, jaukiais restoranais ir barais. Po pietų, apie 17 val., sugrįžtate į viešbutį. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~50 km

8 diena

Poilsis arba ekskursija: Barselona

Pusryčiai. Poilsis prie jūros arba siūloma **ekskursija į Barseloną. Atvykus ekskursija po miestą aplankant A. Gaudi šedevrą – Šv. Šeimynos bažnyčią, spalvingiausią A. Gaudi kūrinį – *Guelio parką (dalis parko uždaryta renovacijai), Kolumbo ir Ispanijos aikštes, Montjuich kalną, nuo kurio atsiveria puiki miesto panorama; Olimpinį kompleksą, gyvą ir judrią žymiausią Ispanijos gatvę – Las Ramblas, Gotikinį kvartalą su Katedra ir senaisiais Karalių rūmais. Apie 18 val. sugrįžtate į viešbutį. Vakare siūlome pasigrožėti ispaniškuoju *flamenku (už papildomą mokestį apie 35–40 EUR asmeniui). Flamenkas – tai ne tik šokis, bet įtaigiai ir meniškai išreikštas gyvenimo džiaugsmas bei liūdesys. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~350 km

9 diena

Poilsis arba ekskursija: Andora

Pusryčiai. Poilsis prie jūros arba siūloma **ekskursija į Andorą – nykštukinę valstybę Pirėnų kalnuose. Nuostabi gamta, gausybė parduotuvėlių. Siūlome pasivaikščioti, pasižvalgyti į spalvingas vitrinas ir apsipirkti. Žingeidžiausiems siūlome ekskursiją *Andoros parlamente. Vakare, apie 18 val., sugrįžtate į viešbutį. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje.

Šiandien nuvažiuojate ~400 km

10 diena

Figueras ir Karkasonas

Pusryčiai. Išvykstate Prancūzijos link. Sustojate Figueras mieste, kuriame aplankote įžymųjį *S. Dali muziejų. Vykstate į viduramžių miestą Karkasoną, kurio senasis miestas Cité – vienas didžiausių Europoje miestų-tvirtovių. Miestas apjuostas dviem sienų žiedais su 52 bokštais, o viduje – siauros gatvės su nusileidžiančiais laiptais ir stačiais pakilimais bei nedidelės aikštės. Gėritės Grafų pilimi, Saint–Nazaire bazilika bei bastionais. Išvykstate Oranžo link. Į viešbutį prie Oražo atvykstate apie 20:30 val.

Šiandien nuvažiuojate ~430 km

11 diena

Krokodilų ferma

Pusryčiai. Išvykstate Vokietijos link. Pakeliui sustojate *krokodilų fermoje. Didžiuliame „tropikų rojuje“ gyvena daugiau nei 400 įvairių rūšių krokodilų ir nemažas būrys didžiųjų Seišelių vėžlių. Fermoje įrengta laboratorija ir net inkubatoriaus kambarys. 2010 m. įrengta 4000 m2 zona po atviru dangumi suteikė šiems gyvūnams galimybę mėgautis saule ir plaukioti didžiuliuose vandens telkiniuose. Fermos darbuotojai supažindina su krokodilų rūšimis, jų gyvenimo ypatumais, elgsena, įpročiais. Išvykstate į Vokietiją. Apie 21:30 atvykstate į viešbutį Vokietijoje. Nakvynė viešbutyje pakeliui į Rotenburgą prie Tauberio.

Šiandien nuvažiuojate ~900 km

12 diena

Rotenburgas prie Tauberio

Pusryčiai. Kelionė per Vokietiją, pakeliui trumpam sustojate gražiame Bavarijos miestelyje Rotenburge prie Tauberio upės. Miestas apjuostas gynybinėmis sienomis, išvagotas siaurų grįstų gatvelių. Apžiūrite Rotušę, kilmingųjų rezidencijomis nusėtą Herrngasse prekybinę gatvę. Papietaujate. Vakare, apie 21 val., atvykstate į viešbutį netoli Lenkijos–Vokietijos pasienio. Šalia viešbučio veikia nedidelė parduotuvėlė ir lenkiškus patiekalus siūlantis restoranas. Nakvynė viešbutyje netoli Lenkijos–Vokietijos pasienio.

Šiandien nuvažiuojate ~550 km

13 diena

Kelionė namo

Pusryčiai. Išvykstate į Lietuvą. Kelionė per Vokietiją, Lenkiją. Pietums sustojate vienoje iš Lenkijos pakelėje veikiančių užeigų. Apie 21 val. kertate Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.

Šiandien nuvažiuojate ~1040 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~7200 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu
  • 12 nakvynių viešbučiuose (5 iš jų kurorte)
  • Maitinimas: 12 pusryčių (pagerinti kontinentiniai, kurorte – švediškas stalas), 5 vakarienės (švediškas stalas)
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Ekskursinė programa
  • Informacinė dalomoji medžiaga kelionės metu

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota

  • (*) – mokami objektai, įskaitant ir objektus lankomus mokamų ekskursijų metu. Turistas moka pats vietos valiuta apie 75 EUR ir 40 CHF
  • (**) – papildomai mokamos ekskursijos. Kainos pateiktos, kai į ekskursiją vyksta ne mažiau kaip 20 turistų:
  • ekskursija į Montserato vienuolyną ir Barselonos magiškuosius vakarinius fontanus arba Katalonijos produktų ir vynų degustacija – 35 EUR
  • ekskursija į Barseloną – 35 EUR
  • ekskursija į Andorą – 35 EUR

Тaupyk! Tik užsakant trijų ekskursijų paketą prieš išvykstant į kelionę, kaina  – 80 EUR  105 EUR

Lankomi mokami objektai neįskaičiuoti į ekskursijų kainą.

  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, programoje nepaminėtos vakarienės, gėrimai vakarienių metu, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos, ¹Marijampolės ir Alytaus
  • (¹) – yra papildomų sąlygų
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis
  • Už priemoką galite pasirinkti apgyvendinimą 4* viešbutyje (priemoka nuo 200 EUR asmeniui)

Kelionių agentūra "ARAKS TURAS"
J.Basanavičiaus 25, Vilnius
Telefonas: +370 607 22227
El.
paštas:
info@araksturas.lt    
www.araksturas.lt