uždaryti

Snieguotoji Laplandija

Suomija, Estija, Helsinkis, Talinas, Oulu

TALINAS – HELSINKIS – RANUA – LAPLANDIJA – VASKIKELO VARPŲ MUZIEJUS

1   diena

Labai anksti ryte išvykstate iš Lietuvos. Kelionė per Latviją, Estiją. Po pietų atvykstate į Taliną. Lankote modernią *Talino laivų muziejaus ekspoziciją, įrengtą XX a. veikusiuose hidroplanų angaruose, ankstesnėje Petro Didžiojo jūrų tvirtovės teritorijoje. Tai jaunų ir senų nuotykių mėgėjų lobių skrynia, sauganti daugybę neįtikėtinų istorijų. Reta galimybė pabūti tikrame povandeniniame karo laive ir sužinoti apie jūreivių kasdienybę; išbandyti hidroplano skrydžio simuliatorių; pamatyti didžiausią abu pasaulinius karus išgyvenusį garinį ledlaužį Suur Tõll ir daugybę kitų įdomybių. Trumpa ekskursija po jaukų Talino senamiestį apžiūrint Tompėjos pilį, Lossi aikštę su įspūdingu soboru – Aleksandro Nevskio katedra, miesto Rotušę, dominikonų vienuolyną. Nakvynė viešbutyje Taline.

Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Estija. Talinas. Senamiestis
Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Estija. Talinas. Senamiestis

2   diena

Pusryčiai. Vykstate į uostą ir keltu plaukiate į Helsinkį. Artėdami prie Helsinkio grožitės nuostabiais miesto ir jį supančių akmenuotų salelių – šcherų vaizdais. Trumpa pažintis su Suomijos sostine: Senato aikštė, Finlandijos rūmai, Sibelijaus parkas. Vykstate suomiškosios Laplandijos link. Vakare atvykstate į viešbutį prie Oulu. Nakvynė viešbutyje.

Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Suomija. Helsinkis
Suomija. Šcherai
Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Suomija. Vaskikelo varpų muziejus

3   diena

Pusryčiai. Vykstate į *Ranua zoologijos sodą. Baltomis sniego kepurėmis pasipuošusiame miške vaikštinėdami mediniais takeliais ir tilteliais, grožitės natūralioje aplinkoje gyvenančiais Arkties gyvūnais: lokiais, lūšimis, pelėdomis... Vykstate į *šunų fermą. Klausotės pasakojimo apie šunų auginimą ir veisimą, vaišinatės kava, arbata, o norintieji gali smagiai pralėkti šunų kinkiniu. Vykstate į viešbutį. Norintys vyksta į *naktinį sniegomobilių safarį. Smagiai spausdami vairalazdę užšalusiomis upėmis, miško keliukais lekiate į miško glūdumą kupini įspūdžių ir puikių emocijų.  Nakvynė viešbutyje Laplandijoje, Kemi apylinkėse.

Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Suomija. Ranua zoologijos sodas
Laplandija. Šunų kinkinio traukiamos rogės
Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Laplandija. Šunų ferma

4   diena

Pusryčiai. Vykstate į *elnių fermą. Susėdę į elnių traukiamas roges, leidžiatės į safarį: elniams lėtai risnojant, važiuojate užpustytais tundros takais, mėgaujatės samių vaišėmis ir klausotės smagiai nusiteikusių samių pasakojimų apie elnius. Oficialiai kertate poliarinį ratą ir atvykstate į Santa Klauso kaimelį. Jei tarptautine (anglų) kalba parašėte laišką Kalėdų Seneliui adresu – Rovaniemi, Santa Klaus village 96930, Arctice Circle – tai laiškas senelį pasiekė būtent čia. Kaimelyje ranką paspausite tikram Santa Klausui, kurio vardas samiškai skamba itin linksmai – Joulupuki; pašte stebėsite nuoširdžiai triūsiančius nykštukus, grožėsitės suomių amatininkų darbais daugybėje suvenyrų parduotuvėlių, galėsite išsiųsti į namus originaliu Klauso spaudu pažymėtą atviruką. Norintys patirti žiemiškas suomių vaikų pramogas, gali užsukti į Ledo pilį, leistis nuo ledo kalnų ir ropoti ledo tuneliais. Išvykstate Oulu link. Nakvynė viešbutyje prie Oulu

Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Laplandija. Elnių safaris
Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Laplandija. Santa Klauso kaimelis

5   diena

Pusryčiai. Kelionė per Suomiją Helsinkio link. Pakeliui trumpam sustojate Vaskikelo varpų muziejuje, kuriame eksponuojama apie 150 varpų. Vakare atvykstate į Helsinkį. Keltu keliatės į Taliną. Nakvynė viešbutyje Taline.

Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Suomija. Helsinkis
Snieguotoji LaplandijaSnieguotoji Laplandija
Suomija. Helsinkis
Laplandija

6   diena

Pusryčiai. Išvykstate į Lietuvą. Kelionė per Estiją, Latviją. Vakare sugrįžtate į Lietuvą.

\n

Kelionės metu nuvažiuojama ~3600 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota

  • Kelionė autobusu,
  • keltų Talinas – Helsinkis – Talinas bilietai,
  • 5 nakvynės viešbučiuose,
  • maitinimas – 5 pusryčiai,
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • informacinė dalomoji medžiaga kelionės metu,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

Pastabos

  • Išvykimas ir grįžimas galimi iš Vilniaus, Kauno, ¹Panevėžio, ¹Šiaulių, ¹Klaipėdos.

(¹) – yra papildomų sąlygų.

  • (*) – mokami objektai. Turistas moka pats vietos valiuta apie 300 EUR už visus (*) pažymėtus objektus.
  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.
  • Tiksli autobuso kategorija, dydis, valstybinis numeris pateikiama keliautojo atmintinėje ir www.novaturas.lt.
  • Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

2016 12 26 - 12 31   424,15 EUR

2016 12 29 - 01 03   424,15 EUR