uždaryti
GDANSKAS - MALBORKAS - GRIUNVALDAS : ISTORIJOS KELIAIS (3 D.)

1 diena: Vilnius – „Vilko guolis“ (470 km) – Gdanskas (270 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Atvykimas į Gerložo girią, kurioje lankomas *„Vilko guolis“ – vienas iš devynių Hitlerio ir aukščiausios Trečiojo Reicho vadovybės karinių būstinių Antrojo pasaulinio karo metu. A.Hitleris kartu su Vokietijos vadovybe čia atvyko 1941 m. birželio 24 d. ir gyveno su pertraukomis iki 1944 m. lapkričio 20d. Čia 1944 m. liepos 20 d. įvyko vienas iš garsiausių pasikėsinimų į Hitlerį – operacija, pavadinta „Valkirija“. Iš Gerložo girios vykstama į vieną unikaliausių Lenkijos šventovių – Šventaliepę, nuo viduramžių garsėjančią stebuklais.*Šventaliepės bažnyčią garsina puikiausia vėlyvojo baroko architektūra, kurios dėka ji gavo Lenkijos vėlyvojo baroko perlo vardą. Bažnyčioje visus sužavi įspūdingos freskos ir ,,šokantys‘‘ vargonai. Vykstama link Gdansko. Pakeliui sustojama pasigrožėti Varmės Lidzbarko  pilimi, dar vadinama Šiaurės Vaveliu, viduramžiais buvusia Varmės vyskupų rezidencija.Tai bene mažiausiai karo sugriovimų ir perstatymų patyręs kompleksas Šiaurės Lenkijoje. XIVa. statyta gotikinė pilis žavi savo ažūrine kiemo galerija, išlikusi interjero sieninė tapyba pasakoja čia rezidavusių vyskupų gyvenimus. Nakvynė viešbutyje Lenkijoje.

2 diena: Gdanskas – Sopotas (12 km) – Gdanskas  
Pusryčiai. Pažintis su Gdansku, vienu didžiausių Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusiu uostamiesčiu, Hanzos pirklių miestu. Miestas stulbina savo architektūra, kultūros palikimu ir audringa istorija, o taip pat išskirtina miesto atmosfera, kur praeitis ir šiandiena sukuria puikią harmoniją. Ekskursija pėsčiomis po Gdansko senamiestį Ilgąja ir Ilgosios turgavietės gatvėmis, apžiūrint Auksinius, Žaliuosius vartus, Gdansko miesto jungties su jūra simbolį – Neptūno fontaną, gotikos ir renesanso stiliaus miesto Rotušę, didžiausią iš plytų pastatytą šventovę Europoje – Šv.Marijos bažnyčią. Miesto panorama nuo *bažnyčios bokšto. Išvyka į Sopotą – Baltijos jūros kurortą. Pasivaikščiojimas *ilgiausiu Baltijos jūros molu (511 m), pagrindine Monte Cassino alėja, kerinčia savo pastatų architektūros savitumu. Grįžtant link Gdansko aplankoma Oliva – gražus Gdansko miesto rajonas, apdainuotas garsaus keliautojo Aleksandro von Humbolto, kaip trečioji gražiausia vieta pasaulyje. Olivą garsina ilgiausia bažnyčia Lenkijoje – XII a. katedra, garsėjanti savo įspūdingais vargonais, susidedančiais iš trijų įvairaus dydžio ir skirtingose bažnyčios vietose stovinčių instrumentų. „Westerplatte“ gynėjų paminklas – vieta, kur 1939m. rugsėjo 1 d. 4.45 val. šūviais iš šarvuočio prasidėjo Antrasis pasaulinis karas. Nakvynė viešbutyje Lenkijoje.

3 diena: Gdanskas – Malborkas (50 km) – Griunvaldas (110 km) – Vilnius (520 km)
Pusryčiai. Išvykimas į Malborką – buvusią kryžiuočių ordino būstinę. Lankoma įspūdingiausia plytinės gotikos *pilis Europoje – monumentaliausias kryžiuočių ordino statinys. Vienoje didžiausių viduramžių Europos pilių buvo įkalintas Lietuvos didysis kunigaikštis Kęstutis. Ansamblį sudaro trys pilys, sujungtos į bendrą gynybinį kompleksą, tapusį neįveikiama tvirtove. Ekskursija po didingąją pilį, kiemus, sales, gyvenamąsias ir buitines patalpas. Išvykimas į Griunvaldą – lauką, kuriame vyko vienas didžiausių mūšių Europoje – Žalgirio mūšis. Šiam mūšiui vadovavo kunigaikščiai Jogaila ir Vytautas, sutriuškinę Vokiečių ordino kariuomenę. Apžiūrima *memorialinė ekspozicija muziejuje, paminklas mūšio nugalėtojams. Kelionė per Lenkiją. Sugrįžimas į Lietuvą.



Pasirinkite kelionės datą:

2015.08.21
2015.09.11
2015.10.25

Top kaina 115
Kelionės kaina 2/3 135
Vienvietis kambarys 165
Vaikas iki 12 m. 2/3 121,50
Senjorams 121,50
Papildoma vieta autobuse 45
Papildomi pusryčiai -

Degalų mokestis

Draudimas asmenims
iki 65 metų

-

2,50

 


Į kelionės kainą įskaičiuota :
• kelionė autobusu,
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 2 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
• degalų mokestis,
• kelionės dokumentų sutvarkymas.

Į kelionės kainą neįskaičiuota :
• medicininių išlaidų draudimas kelionės metu,
• (*) pažymėti objektai (apie 90 PLN),
• kai kurių lankomų vietų vietinių gidų paslaugos,
• asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos:
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir Lazdijų,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
• prie kiekvienos kelionės dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus
atstumus, bet nenurodo tikslios nakvynės vietos.