uždaryti
SLOVAKIJOS KALNAI (6 D.)

„PUIKŪS ATSILIEPIMAI“  „AKTYVUS POILSIS“

1 diena: Vilnius – Aukštieji Tatrai (970 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Nakvynė viešbutyje Slovakijoje.

2 diena: Stary Smokovec – Pieninų nacionalinis parkas (60 km) – Dunajec upė (12 km)
Pusryčiai. Išvyka į Aukštųjų Tatrų nacionalinio parko kalnų kurortą Stary Smokovec. *Funikulieriumi pasikeliama į Hrebienok šlaitą (1285 m). Žygis kalnų takeliais, grožintis kalnų panoramomis, iki Šaltosios tėkmės krioklių. Grįžus į Stary Smokovec kurortą yra galimybė paragauti natūralaus iš kalno trykštančio mineralinio vandens. Po pietų išvykimas į Pieninų nacionalinį parką. Čia turistų laukia nepakartojamas 12 km *plaukimas mediniais plaustais Dunajec upe, grožintis nuostabiomis uolomis, iškylančiomis virš upės ir klausantis rimtų ir jumoristinių legendų apie jas. Nakvynė viešbutyje.

3 diena: Aukštieji Tatrai – Demianovo urvai (75 km) – Chopokas – Bešeniovo baseinai (30 km) – Aukštieji Tatrai (80 km)
Pusryčiai. Išvyka į Žemųjų Tatrų nacionalinį parką. Lankomi vieni įspūdingiausių Europoje ir didžiausi Slovakijoje *Demianovo stalaktitų – stalagmitų urvai. Ekskursijos metu grožimasi gamtos sukurtos požemių karalystės stebuklais. Toliau vykstama į populiariausią Žemųjų Tatrų kalnų kurortą Jasną. *Kėlimasis keltuvu ir kopimas į antrą pagal aukštį Žemųjų Tatrų  Chopoko viršūnę (2024 m). Nuo viršūnės atsiveria nepakartojamos kalnų panoramos. Norintys *gali paragauti kalnų žolelių arbatos kalnų Akmeninėje trobelėje. Nusileidus iš kalnų vykstama maudynėms į Bešeniovo terminių šaltinių baseinus. Nakvynė viešbutyje.

4 diena: Aukštieji Tatrai – Slovakų rojus – Levoča (45 km) – Spiš pilis (10 km)
Pusryčiai. Išvyka į nacionalinį parką *Slovakų Rojus. Žygis vienu iš daugelio šio nacionalinio parko tarpekliu, specialiai turistams paruošta trasa su grandininiais turėklais, tilteliais, liepteliais, kopėtėlėmis, einant per uolas ir daubas, kalnų takeliais, šalia skardžiais nusileidžiančių tarpeklių, krioklių, čiurlenančių upelių. Toliau vykstama į Levočą – viduramžių karališkąjį miestą. Mieste apžiūrima pagal vieningą planą, renesanso stiliumi XVI a. perstatyta centrinė turgaus aikštė, rotušė, pirklių namai, aplankoma *Šv.Jokūbo bažnyčia, turinti didžiausią pasaulyje medinį gotikinį altorių. Toliau vykstama į *Spiš pilį – tai  UNESCO saugomas istorinis objektas, didžiausia pagal užimamą plotą akmeninė XIII a. vengrų karalių statyta gynybinė tvirtovė. Vakare – grupės *vakaronė nacionaliniame restorane "Koliba" su tradiciniais slovakiškais patiekalais ir gyva čigonų muzika. Nakvynė viešbutyje.

5 diena: Štrbske Pleso – Popradas (25 km) – Vilnius (990 km)
Pusryčiai. Išvyka į aukščiausiai visoje Slovakijoje įsikūrusį Aukštųjų Tatrų kalnų kurortą Štrbske Pleso (1350 m). Žygis kalnų takeliais prie vieno iš aukščiausių ir gražiausių Aukštųjų Tatrų krioklių Skok (25 m). Pageidaujantiems žygis miško takeliais iki Popradske Pleso chatos esančios prie vaizdingo ežero. Norintys lengvesnio žygio, gali *keltuvu pasikelti ir įkopti į Predne Solisko viršūnę (2093 m) arba ilsėtis prie Štrbske ežero. Vakare *traukinuku vykstama į Poprado miestą. *Maudynės terminio vandens pramogų parke "Aquacity". Šis vandens parkas garsėja švariausiu terminiu mineraliniu vandeniu ir 2007 m. apdovanotas Pasaulio žaliojo gaublio prizu. Išvykimas į Lietuvą. Naktis autobuse.

6 diena: Vilnius
Kelionė per Lenkiją. Sugrįžimas į Lietuvą.



Pasirinkite kelionės datą:

2015.08.22

Top kaina 195
Kelionės kaina 2/3 235
Vienvietis kambarys 275
Vaikas iki 12 m. 2/3 211,50
Senjorams 211,50
Papildoma vieta autobuse 80
Papildomi pusryčiai -

Degalų mokestis

Draudimas asmenims
iki 65 metų

-

4.00

 


Į kelionės kainą įskaičiuota:
• kelionė autobusu,
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 4 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
• degalų mokestis,
• kelionės dokumentų sutvarkymas.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
• medicininių išlaidų draudimas kelionės metu,
• (*) pažymėti objektai (apie 120 EUR),
• asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos:
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir Lazdijų,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
• prie kiekvienos kelionės dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus
  atstumus, bet nenurodo tikslios nakvynės vietos.