uždaryti
VOKIETIJOS HANZOS MIESTAI IR PUIKIOS SALOS (5 D.)

  „PUIKŪS ATSILIEPIMAI“

1 diena: Vilnius – Slubice (900 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Nakvynė viešbutyje Lenkijoje.

2 diena: Slubice – Brėmenas (460 km)
Pusryčiai. Vykstama į laisvą Hanzos miestą Brėmeną, įsikūrusį prie Vėzerio upės. Aplankoma Turgaus aikštė ir joje esantis didžiulis Rolando paminklas – miesto laisvės ir teisės simbolis, prabangiu renesanso fasadu papuošta miesto rotušė, garsioji „Brėmeno muzikantų“ skulptūra, legendomis apipinta Šv. Petro katedra, kurios *rūsiuose ilsisi mumifikuoti kūnai. Pasivaikštoma jaukia, menininkų darbais papuošta Biottcher gatvele ir spalvingu „Sniuro“ kvartalu. Laisvo laiko metu siūloma aplankyti 600 metų tradicijas tęsiantį *vyno rūsį: kolonomis ir skliautais puoštose  salėse – prabangios statinės, kuriose saugomas ir brandinamas vynas. Rūsyje – turtingiausia šalyje vokiškų vynų kolekcija. Čia laikomas ir seniausias šalies vynas, savo metus skaičiuojantis nuo XVIIa. Nakvynė viešbutyje Vokietijoje.

3 diena: Brėmenas – Bremenhaven (70 km) – Helgoland sala – Brėmenas (70 km)
Pusryčiai. *Laivu plaukiama į labiausiai nuo Vokietijos pakrantės nutolusią Helgoland salą, išsidėsčiusią Šiaurės jūroje, 70 km nuo Elbės upės žiočių. „Žalios yra pievos, raudoni yra šlaitai, baltas yra smėlis, tai – Helgolando spalvos“ –  dainuojama dainoje. Aplankęs salą tuo įsitikina kiekvienas.Turbūt todėl salos vėliava – žalios, raudonos ir baltos spalvos: žolė, uolos, kopos. Sala – didelė raudono smiltainio uola. Iki šiol ji garsėja kaip ornitologinis draustinis: visas uolas nutūpę paukščiai ir jų stebėtojai su savo milžiniškais žiūronais. Nepakartojamai atrodo 47 m aukščio atskilusi uolos dalis – "Ilgoji Ana". Kelionė laivu į žemyną. Nakvynė viešbutyje Vokietijoje.

4 diena: Brėmenas – Hamburgas (120 km) – Liubekas (70 km) – Slubice (400 km)
Pusryčiai. Vykstama į seną Hanzos miestą Hamburgą – didžiausią Vokietijos prekybos uostą, vadinamą „Vokietijos vartais į pasaulį“. Nuo *laivelio denio atsivers graži panorama: miesto bažnyčių bokštai ir tiltai, Alster upės pakrantes nutūpę vandens paukščiai, reti augalai. Pasivaikščiojimas po miestą: rotušė, laisvojo uosto sandėlių pastatai, gotikinė Šv.Petro ir barokinė Šv.Mykolo bažnyčios, gausiai turistų lankoma malonumų gatvė Reeperbahn. Vykstama į Liubeko miestą, anksčiau pelnytai vadintu “Hanzos karaliene“. Miesto centras išsidėstęs saloje,  apsuptas Travės upės, kurioje rymo senos baržos ir burlaiviai, suteikdami senamiesčiui nepakartojamos romantiškos dvasios. Pažintis su miestu: Liubeko simbolis – dvibokščiai Holstentor vartai, Turgaus aikštė ir joje esanti rotušė, „Budenbroku namas“, kuriame prabėgo rašytojo T.Mano vaikystė, Marijos bažnyčia, su  garsiąja velniūkščio skulptūra, „jūreivių bažnyčia“ vadinama Šv.Jokūbo bažnyčia, viena seniausių Europoje – Šv.Dvasios ligoninė, „pereinamieji namai“, kurių vidiniai kiemeliai žavi savo jaukumu. Kelionė per Vokietiją, Lenkiją. Nakvynė viešbutyje.  

5 diena:  Slubice – Vilnius (900 km)
Pusryčiai. Kelionė per Lenkiją. Sugrįžimas į Lietuvą.

UŽSAKANT KELIONĘ IKI KOVO 15 D. TAIKOMA 12 % NUOLAIDA



Pasirinkite kelionės datą:

2014.09.16

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 897
Vienvietis kambarys 1167
Vaikas iki 12 m. 2/3 797
Senjorams 827
Papildoma vieta autobuse 177
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

2014.06.24
2014.07.08
2014.07.22
2014.08.05
2014.08.19

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 977
Vienvietis kambarys 1247
Vaikas iki 12 m. 2/3 879
Senjorams 897
Papildoma vieta autobuse 177
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

Į kelionės kainą įskaičiuota:
• kelionė autobusu,
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 4 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
• medicininių išlaidų draudimas asmenims iki 65 m.

Pastabos:
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• už (*) pažymėtus objektus papildomai mokama kelionės metu (apie 70 EUR),
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kai kurių lankomų vietų ir objektų gidų paslaugos – už papildomą mokestį,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
prie kiekvienos kelionės dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus atstumus, bet nenurodo tikslios nakvynės vietos.