uždaryti
VOKIETIJOS HANZOS MIESTAI IR POILSIS PRIE ŠIAURĖS JŪROS (6 D.)

1 diena: Vilnius – Ščecinas (950 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Nakvynė viešbutyje Lenkijoje.

2 diena: Ščecinas – Riugeno sala (250 km) – Brėmenas (435 km)
Pusryčiai. Vykstama į Riugeno salą. Vokietija didžiuojasi, kad čia yra viena įdomiausių ir gražiausių vietų šalyje – *Stubenkameris. Tai garsi uola vadinama „karaliaus sostu“, iškylanti  117 m į aukštį. Nusileidus laiptais į pajūrį, turistus pakeri nuostabūs kalkakmenio uolų ir jūros vaizdai. Toliau lankomas seniausias kurortinis salos miestelis - Binz, kuriame grožimasi baltais vasarnamiais, išpuoštais mediniais balkonais, verandomis, prieangiais. Laisvas laikas kurorte. Išvykimas link Brėmeno. Nakvynė viešbutyje.

3 diena: Brėmenas – Wattenmeerio nacionalinis parkas (150 km) – Brėmenas
Pusryčiai. Vykstama į egzotiškąjį *Wattenmeerio nacionalinį parką. Ne vienas atvykėlis prie Šiaurės jūros entuziastingai bėgo prie jūros tik tam, kad jos nerastų. Vietoj jūros čia atoslūgio metu kilometrais driekiasi įvairus jūros dugnas, kuriuo keliaujama iki Baltrum salos, žygio į šią salą trukmė ~3 val. Vietovė labai lygi, todėl potvynių – atoslūgių zona atrodo beribė. Šioje jūros dugno lygumoje matysite daugybę paukščių, krabų, sraigių, moliuskų ir kt. Atvykus į Baltrum salą, poilsis ir pasivaikščiojimas po šią unikalią salą, kurioje gyvena apie 500 gyventojų. Grįžimas į žemyną laivu, kurio metu (pagal galimybę) galima pamatyti jūros ruonių. Vykstama į laisvą Hanzos miestą Brėmeną, įsikūrusį prie Vėzerio upės. Apžvalginė ekskursija po Brėmeną: Turgaus aikštė ir joje esantis didžiulis Rolando paminklas – miesto laisvės ir teisės simbolis, prabangiu renesanso fasadu papuošta miesto rotušė, garsioji „Brėmeno muzikantų“ skulptūra, legendomis apipinta Šv. Petro katedra. Pasivaikštoma jaukia, menininkų darbais papuošta Biottcher gatvele ir spalvingu „Sniuro“ kvartalu. Nakvynė viešbutyje.

4 diena: Brėmenas – Bremenhaven (70 km) – Helgoland sala – Brėmenas (70 km)
Pusryčiai. *Laivu plaukiama į labiausiai nuo Vokietijos pakrantės nutolusią Helgoland salą, išsidėsčiusią Šiaurės jūroje, 70 km nuo Elbės upės žiočių. „Žalios yra pievos, raudoni yra šlaitai, baltas yra smėlis, tai – Helgolando spalvos“ –  dainuojama dainoje. Aplankęs salą tuo įsitikina kiekvienas.Turbūt todėl salos vėliava – žalios, raudonos ir baltos spalvos: žolė, uolos, kopos. Sala – didelė raudono smiltainio uola. Iki šiol ji garsėja kaip ornitologinis draustinis: visas uolas nutūpę paukščiai ir jų stebėtojai su savo milžiniškais žiūronais. Nepakartojamai atrodo 47 m aukščio atskilusi uolos dalis – "Ilgoji Ana". Kelionė laivu atgal į žemyną. Nakvynė viešbutyje.

5 diena: Brėmenas – Hamburgas (120 km) – Liubekas (70 km) – Slubice (400 km)
Pusryčiai. Vykstama į seną Hanzos miestą Hamburgą – didžiausią Vokietijos prekybos uostą, vadinamą „Vokietijos vartais į pasaulį“. Nuo *laivelio denio atsivers graži panorama: miesto bažnyčių bokštai ir tiltai, Alster upės pakrantes nutūpę vandens paukščiai, reti augalai. Pasivaikščiojimas po miestą: rotušė, laisvojo uosto sandėlių pastatai, gotikinė Šv.Petro ir barokinė Šv.Mykolo bažnyčios, gausiai turistų lankoma malonumų gatvė Reeperbahn. Vykstama į Liubeko miestą, anksčiau pelnytai vadintu “Hanzos karaliene“. Miesto centras išsidėstęs saloje,  apsuptas Travės upės, kurioje rymo senos baržos ir burlaiviai, suteikdami senamiesčiui nepakartojamos romantiškos dvasios. Pažintis su miestu: Liubeko simbolis – dvibokščiai Holstentor vartai, Turgaus aikštė ir joje esanti rotušė, „Budenbroku namas“, kuriame prabėgo rašytojo T.Mano vaikystė, Marijos bažnyčia, su  garsiąja velniūkščio skulptūra, „jūreivių bažnyčia“ vadinama Šv.Jokūbo bažnyčia, viena seniausių Europoje – Šv.Dvasios ligoninė, „pereinamieji namai“, kurių vidiniai kiemeliai žavi savo jaukumu. Kelionė per Vokietiją, Lenkiją. Nakvynė viešbutyje. 

6 diena: Slubice – Vilnius (990 km)
Pusryčiai. Kelionė per Lenkiją. Sugrįžimas į Lietuvą.

UŽSAKANT KELIONĘ IKI KOVO 15 D. TAIKOMA 12 % NUOLAIDA



Pasirinkite kelionės datą:

2014.09.16

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1047
Vienvietis kambarys 1417
Vaikas iki 12 m. 2/3 947
Senjorams 967
Papildoma vieta autobuse 177
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

2014.06.24
2014.07.08
2014.07.22
2014.08.05
2014.08.19

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1097
Vienvietis kambarys 1467
Vaikas iki 12 m. 2/3 987
Senjorams 1007
Papildoma vieta autobuse 177
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

Į kelionės kainą įskaičiuota:
• kelionė autobusu,
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 5 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
• medicininių išlaidų draudimas asmenims iki 65 m.

Pastabos:
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• už (*) pažymėtus objektus papildomai mokama kelionės metu (apie 80 EUR),
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kai kurių lankomų vietų ir objektų gidų paslaugos – už papildomą mokestį,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
prie kiekvienos kelionės dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus atstumus, bet nenurodo tikslios nakvynės vietos.