uždaryti
MAGIŠKA JUODKALNIJA – BOSNIJA IR HERCOGOVINA – KROATIJA – ALBANIJA – SERBIJA (11D.)

„NAUJA PROGRAMA“ „POILSIS PRIE JŪROS“

1 diena: Vilnius – Prešovas (1050 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją, Slovakiją. Nakvynė viešbutyje.

2 diena: Prešovas – Ėgeris (170 km) – Gradačas (480 km)
Pusryčiai. Vykstama į Vengrijos baroko sostinę – Ėgerį, garsų savita architektūra ir turintį gilias vyno gamybos tradicijas. Ekskursija po miestą: XII a. statyta Ėgerio *pilis – buvusi vyskupų rezidencija, Dabo Ištvano aikštė su Minoritų bažnyčia, turkų palikimas – vienas gražiausių Centrinėje Europoje minaretų, antra pagal dydį Vengrijos bazilika – neatsiejamas miesto akcentas. *Naminių vynų ir tikro vengriško guliašo ragavimas. Kelionė per Vengriją, Kroatiją, Bosniją ir Hercogoviną. Nakvynė viešbutyje.

3 diena: Gradačas – Sarajevas (160 km) – Mostaras (120 km) – Ulcinis (250 km)
Pusryčiai. Kelionė į Bosnijos ir Hercogovinos sostinę – Sarajevą, įsikūrusią prie Miljačkos upės. Ekskursija po senąją miesto dalį, kurią puošia, mečetės, stačiatikių cerkvės ir katalikų bažnyčios. Miesto rotušė, nacionalinė biblioteka, pagrindinė prekyvietė – Baščaršija, Miljačkos upės tiltai. Išvykimas į Juodkalniją. Pakeliui aplankomas Mostaras – istorinė Hercogovinos sostinė, įsikūrusi šalia Neretvos upės. Vienas garsiausių miesto statinių – senasis akmeninis tiltas, jungiantis Neretvos upės krantus, Koski Mehmed Pasina osmanų mečetė, viduramžių miesto statiniai. Vakare atvykimas į vieną iš Juodkalnijos kurortų prie Adrijos jūros. Nakvynė privačiame sektoriuje.

4 – 8 dienos: poilsis prie Adrijos jūros Juodkalnijos kurorte
Pageidaujantiems siūlomos išvykos
:
- nemokama išvyka į Stari Barą ir Ostrogo vienuolyną (mokama tik už įėjimo bilietą (*)). Pakeliui į Stari Barą sustojama pasigrožėti Senuoju Mirovicos alyvmedžiu, kuris yra vienas seniausių pasaulyje. Stari Baras – mažas miestelis, įsikūręs ant stačios uolos. Pakilus į tvirtovės apžvalgos aikštelę atsiveria nuostabi panorama. Toliau vykstama į *Ostrogo vienuolyną – antrą pagal svarbą Juodkalnijos dvasinį centrą, įsikūrusį aukštai ant įspūdingų uolų. Vienuolynas buvo įkurtas XVII a. vieno iš Juodkalnijos šventųjų – Šv. Vasilijaus. Tai vienas populiariausių piligrimystės centrų Balkanuose, kuriame saugomos Šv. Vasilijaus relikvijos.
- nemokama išvyka pasigrožėti gražiausiomis ir vaizdingiausiomis Juodkalnijos vietomis: įspūdingu Moračos upės kanjonu, XIII a. pastatytu Moračos vienuolynu. Kelias veda palei krištolinio skaidrumo Taros upės kanjoną, kuris yra antras pagal dydį pasaulyje po Kolorado. Šis laukinės gamtos stebuklas įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Pasivaikščiojimas „Tiltų karaliumi” – unikaliu tiltu per Taros upę. Toliau vykstama į *Durmitoro nacionalinį parką.  Žabljak kurortas – įsikūręs aukščiausio Durmitoro kalnų masyvo šlaite. Pageidaujantiems galimybė išsimaudyti Juodąjame ežere.
- visos dienos nemokama išvyka į Kotorą ir Dubrovniką (mokama už vietinių gidų paslaugas ir įėjimo bilietus (*)). Dubrovnikas – miestas-tvirtovė, garsus savo istorija bei kultūros paminklais, ilgą laiką buvęs nepriklausoma respublika, įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Šis turistų pamėgtas miestas dar vadinamas Viduržemio jūros perlu. Pasivaikščiojimas išlikusia *viduramžių siena, kuri yra miesto simbolis. Aplankoma miesto globėjo Šv. Blažiejaus bažnyčia, kurioje saugoma paauksuoto sidabro šventojo skulptūra, išlikusi po žemės drebėjimo, apžiūrimi Kunigaikščio rūmai, Laikrodžio bokštas, Šv.Mergelės Marijos katedra su išlikusiais Dalmatijos dailininkų paveikslais ir Dubrovniko respublikos lobynu, Pranciškonų vienuolynas ir viena iš *trijų seniausių Europoje vaistinių, pasivaikščiojimas pagrindine pėsčiųjų gatve. Toliau vykstama į senovinį Kotoro miestą, įškilusį prie piečiausio Europoje Kotoro įlankos fiordo, apjuostą plačios gynybinės sienos, saugojusios miestą nuo priešų užpuolimų. Pažintis su jaukiu senamiesčiu: *Šv.Luko bažnyčia, Kunigaikščių rūmai, Katedra ir katedros aikštė, Šv. Tribūno soboras, XIX a. Napoleono teatras, laikrodžio bokštas.
- **išvyka į Albaniją, šalį, vadinamą „kalnų erelių šalimi" (išvyka organizuojama susirinkus 18 asmenų grupei). Aplankomas vienas seniausių Europos miestų Škoderis, įsikūręs prie Skadaro ežero. Apžiūrima Rozafos pilis, ilgą laiką garsėjusi kaip nepralaužiama tvirtovė. Pasak legendos, šioje pilyje buvo įmūryta viena iš pilies statytojų žmona Rosafa. Toliau apžiūrima Al-Zamil mečetė, turkiška pirtis. Vykstama į Albanijos sostinę Tiraną. Pažintis su miesto centru. Kelionė tęsiama į Krują, legendomis apipintą miestą kalnuose. Apžiūrima viduramžių tvirtovė, *etnografinis muziejus, pasivaikštoma turkų laikų prekybine gatve.
- **kelionė plaustais (raftingas) sraunia Taros upe. Plaukimas šia upe adrenalino mėgėjams paliks neišdildomus įspūdžius, o gamtos mylėtojai galės pasigrožėti upę supančio gamtovaizdžio didybe. *Pietų metu galima paragauti nacionalinių patiekalų.

9 diena: Ulcinis – Belgradas (460 km) – Novi Sad (90 km)
Išvykimas iš Juodkalnijos. Kelionė per Serbiją. Atvykus į Serbijos sostinę Belgradą, pažintis su miestu, įsikūrusiu Savos ir Dunojaus upių santakoje: Rotušė, parlamento rūmai, archivyskupo Šv.Savos cerkvė, Respublikos aikštė, Nacionalinio teatro rūmai, Belgrado tvirtovė. Laisvas laikas kunigaikščio Mihailovo pėsčiųjų alėjoje. Kelionė per Serbiją. Nakvynė viešbutyje.

10 diena: Novi Sad – Šegedas (150 km) – Prešovas (380 km)
Pusryčiai. Kelionė per Vengriją. Atvykimas į „Saulės miestą“ – Šegedą, įsikūrusį Tisos ir Maros upių santakoje. Pažintis su miestu: įspūdinga Kupolo aikštė, savo dydžiu prilygstanti Šv. Morkaus aikštei Venecijoje, Vyskupų rūmai,  Katedra. Kelionė per Vengriją, Slovakiją. Nakvynė viešbutyje.

11 diena: Prešovas – Vilnius (1050 km)
Pusryčiai. Kelionė per Slovakiją, Lenkiją. Vakare grįžimas į Lietuvą.

UŽSAKANT KELIONĘ IKI KOVO 15 D. TAIKOMA 12 % NUOLAIDA



Pasirinkite kelionės datą:

2014.09.16

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1627
Vienvietis kambarys 2397
Vaikas iki 12 m. 2/3 1467
Senjorams 1497
Papildoma vieta autobuse 257
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

2014.07.03
2014.07.30

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1747
Vienvietis kambarys 2527
Vaikas iki 12 m. 2/3 1577
Senjorams 1607
Papildoma vieta autobuse 257
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

Į kelionės kainą įskaičiuota:
• kelionė autobusu, 
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 4 tarpinės nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
• 6 nakvynės Juodkalnijos kurorte, privačiame sektoriuje su pusryčiais ir vakarienėmis.

Pastabos:
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• už (*) pažymėtus objketus papildomai mokama kelionės metu (apie 50 EUR),
• už (**) pažymėtas išvykas papildomai mokama kelionės metu,
• Juodkalnijoje mokamas kurorto mokestis – 1 EUR / 1d.,
• už vietinių gidų paslaugas mokama papildomai kelionės metu,
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
vykstantys į šią kelionę privalo turėti LR piliečio pasą,
prie kiekvienos kelionės dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus atstumus, bet nenurodo tikslios nakvynės vietos