uždaryti
AUSTRIJOS ALPĖS, MIESTAI, PILYS... (7 D.)

„PUIKŪS ATSILIEPIMAI“ „AKTYVUS POILSIS“

1 diena: Vilnius – Brno (1040 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Nakvynė viešbutyje Čekijoje.

2 diena: Brno – Zalcburgas (450 km) – Zell am See (110 km)
Pusryčiai. Išvykimas į muzikos miestą Zalcburgą. Pažintis su miestu: spalvingi Mirabelės sodai, Getreidegasse gatvelė, Rezidencijos aikštė, didinga Zalcburgo katedra, Šv. Petro vienuolynas ir kapinaitės, Festivalių rūmai. Laisvo laiko metu – *V.A.Mocarto gimtojo namo lankymas arba *pasikėlimas funikulieriumi iki tvirtovės apžvalgos aikštelės arba vyskupo Volfo Dytricho fon Raitenau mauzoliejaus lankymas. Po ekskursijos, grožėdamiesi nuostabiais Alpių vaizdais, vykstama link Zeller ežero. Nakvynė viešbutyje Zell am See apylinkėse.

3 diena: Zell am See – Kaprunas (10 km) – Krimmler krioklys (55 km)
Pusryčiai. Išvykimas į kalnų kurortą Kapruną. *Keltuvu keliamasi į Alpių kalnų centrą (2452 m) ir į apžvalgos aikštelę ant Kitzsteinhorno kalno šlaito (3029 m), kur net vasarą sutiksite kalnų slidininkus. Pagal galimybę, esant geram orui, įkopiama į Kitzsteinhorn viršūnę (3203 m). Išvyka prie įspūdingo, aukščiausio Europoje – *Krimmler krioklio, kurio kritimo aukštis 380 metrų. Žygiuojant panoraminiu keliu iš apžvalgos aikštelių galima į krioklį pažvelgti iš įvairių pusių. Nakvynė viešbutyje Zell am See apylinkėse.

4 diena: Zell am See – Grossglockner (60 km) – Bad Gašteinas (90 km)
Pusryčiai. Aukštojo Tauerno *panoraminis kalnų kelias veda Grossglockner (3798 m), aukščiausios Austrijos viršukalnės, link. Pakilus iki imperatoriaus Franco Jozefo aukštumos (2369 m), galima gėrėtis puikia kalnų panorama, stebėti Alpių gamtą. Apačioje – didžiausias Europoje Pasterze ledynas, kuris pasiekiamas pėsčiomis arba *funikulieriumi. Čia galima grožėtis ne tik didžiausiu ledynu Austrijoje ir Rytų Alpėse, bet ir stebėti Alpėse gyvenančius švilpikus. Taip pat galima aplankyti Aukštojo Tauerno nacionalinio parko muziejų, senųjų automobilių ekspoziciją, pasivaikščioti panoraminiu tuneliu. Vakare išvykimas į terminių vandenų ir kalnų kurortą Bad Gašteiną, kur jūsų lauks maudynės *Bad Gašteino terminiuose baseinuose ir pirtyse. Nakvynė viešbutyje Zell am See apylinkėse.

5 diena: Zell am See – Hohenverfeno pilis (60 km) – Eisriesenwelt ledo urvas (6 km) – Lichtenšteino tarpeklis (27 km)
Pusryčiai. Išvykimas į didingą *Hohenverfeno pilį. Tai milžiniška tvirtovė, įsikūrusi Salzach slėnyje, buvusi XI a. Archivyskupijos gynybinė pilis. Čia atsiveria nuostabi kalnų panorama, įspūdingi gamtos vaizdai. Ši pilis garsėja paukščių pasirodymu pilies kieme. Lyno keliu kylama į didžiausią Europoje, net 1640 m aukštyje esantį *Eisriesenwelt ledo urvą, kuris pakerės savo įspūdingumu ir didybe. Lankytojus stebina milžiniški ledo labirintai, šalčio ir laiko suformuoti ledo kriokliai ir skulptūros. Šis urvas atrastas tik XIX a., o išlikęs nuo paskutinio ledynmečio. Išvyka į legendomis apgaubtą *Lichtenšteino tarpeklį. Šis 300 m gylio tarpeklis – tūkstantmečiais trukusios kovos tarp vandens ir uolų rezultatas. Zell am See kalnų kurorte aplankoma XI a. Šv. Ipolito bažnyčia, F.Hundertwasser fontanas „Austrija“. Nakvynė viešbutyje Zell am See apylinkėse.

6 diena: Zell am See – Melkas (300 km) – Kremsas (35km) – Olomoucas (220 km)
Pusryčiai. Išvykimas į Melką. Pažintis su barokiniu *Melko benediktinų vienuolyno ansambliu – vienu iš puikiausių Europos pastatu, iškilusiu ant Dunojaus kranto. Šio vienuolyno unikalioje bibliotekoje saugoma daugiau nei 130 000 leidinių. *Plaukimas laivu Dunojumi iki Kremso. Nuo laivo denio atsiveria puiki panorama į pakrantėse išsidėsčiusius miestelius, vienuolynus, buvusių gynybinių pilių griuvėsius, vynuogynais apaugusias kalvas. Norintys gali *papietauti laive. Vykstama Čekijos link. Nakvynė viešbutyje Čekijoje.

7 diena: Olomoucas – Vilnius (970 km)
Pusryčiai. Trumpa pažintis su Olomoucu – miestu Čekijos rytinėje dalyje, istorine Moravijos sostine. Miestas žinomas nuo Romos imperijos laikų, kuomet čia buvo įkurta romėnų tvirtovė. Šv. Trejybės kolona, įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, gotikinė XIV a. bažnyčia, kurioje palaidotas karalius Vaclavas III, miesto rotušė, barokinis Cezario fontanas – didžiausias fontanas Olomouce, skirtas legendiniam miesto įkūrėjui Julijui Cezariui. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Sugrįžimas į Lietuvą.

UŽSAKANT KELIONĘ IKI KOVO 15 D. TAIKOMA 12 % NUOLAIDA



Pasirinkite kelionės datą:

2014.06.13
2014.06.29
2014.07.15
2014.07.29
2014.08.12
2014.08.21

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1077
Vienvietis kambarys 1467
Vaikas iki 12 m. 2/3 967
Senjorams 997
Papildoma vieta autobuse 367
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

2014.05.28

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1077
Vienvietis kambarys 1467
Vaikas iki 12 m. 2/3 967
Senjorams 997
Papildoma vieta autobuse 367
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

Į kelionės kainą įskaičiuota:
• kelionė autobusu,
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 6 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
• medicininių išlaidų draudimas asmenims iki 65 m.

Pastabos:
• vaikai (asmuo iki 12 m.), senjoras (asmuo virš 65 m.),
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• už (*) pažymėtus objektus papildomai mokama kelionės metu (apie 180 EUR),
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kai kurių lankomų vietų ir objektų gidų paslaugos – už papildomą mokestį,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
prie kiekvienos kelionės dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus atstumus, bet nenurodo tikslios nakvynės vietos.