uždaryti
PRANCŪZIJOS SPALVŲ MOZAIKA: NORMANDIJA - BRETANĖ - LUAROS SLĖNIS - ROMANTIŠKOS BREA SALOS (10 D.)

1 diena: Vilnius – Zgorzelec (990 km)
Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Nakvynė viešbutyje Lenkijoje.

2 diena: Zgorzelec – Bambergas (385 km) – Saarbrucken (400 km)
Pusryčiai. Išvykimas į "septynių kalvų" ir alaus miestą Bambergą. Ekskursija po senamiestį: senoji rotušė, Katedra su paslaptinga Bambergo raitelio skulptūra, Senoji ir Naujoji rezidencijos, miesto panorama nuo Rožių sodo terasos, Šv.Mykolo bažnyčia ir buvęs benediktinų vienuolynas, romantiškasis žvejų rajonas "mažoji Venecija". Kelionė per Vokietiją. Nakvynė viešbutyje.

3 diena: Saarbrucken – Paryžius (400 km)
Pusryčiai. Išvykimas į Paryžių. Apžvalginė ekskursija po miestą: Sitė sala su Dievo Motinos katedra, Lotynų kvartalas, Sorbona, Panteonas, Liuksemburgo sodai, Tiuilri sodai, Vandomo aikštė,  Opera, Santarvės aikštė, Eliziejaus laukai, Triumfo arka. *Pasikėlimas į Paryžiaus simbolį – Eifelio bokštą. Vakare *plaukimas laivu Senos upe. Nakvynė viešbutyje.

4 diena: Paryžius
Pusryčiai. Didžiausias ir labiausiai lankomas pasaulyje meno muziejus – *Luvras, buvusi tvirtovė ir Prancūzijos karalių rezidencija. Parfumerijos muziejus, užburiantis kvapų aromatais. *Invalidų rūmai, kurių katedroje ilsisi imperatoriaus Napaleono palaikai arba garsaus prancūzų skulptoriaus *O.Rodeno muziejus.  Ekskursija po bohemiškąjį Monmartrą: Mulen Ružas, Šventosios širdies bazilika, didingai iškilusi miesto horizonte, bohemiečių dailininkų meka – Tertre aikštė, vynuogynas, senasis kabaretas “Vikrusis triušis”. Nakvynė viešbutyje.

5 diena: Paryžius – Versalis (20 km) – Šartras (80 km) – Šamboro pilis (130 km) – Blois (20 km)
Pusryčiai. Išvyka į  *Versalio rūmus. Versalio pompastika atspindi “karaliaus Saulės“, Liudviko XIV, valdžią ir šlovę. Karališkieji rūmai – vienas įspūdingiausių Prancūzijos ir Pasaulio istorinių paveldų. Rūmai turėjo būti didingi viskuo ir tai neabejotinai pavyko. Jie užima daugiau nei 67000 kv.m., turi daugiau nei 2000 kambarių. Vykstama į Šartro (Chartres) miestelį, virš kurio tarytum sklendžia impozantiško dydžio katedra. Dėl skulptūrų ir vitražų gausos, pagrįstai Šartro katedra vadinama Prancūzijos akropoliu. Tai nuostabus, per 800 metų mažai tenukentėjęs architektūros, skulptūros ir vitražo ansamblis, apimantis 10 000 iškaltų ar iš stiklo gabalėlių sudėtų figūrų.  Išvykimas į Luaros slėnį. Aplankomas prancūzų renesanso šedevras – *Šamboro (Chambord) pilis, pati žymiausia ir didžiausia Luaros slėnyje. Neįprastas pilies planas, panašus į šachmatų lentą, o įspūdingiausia pilies vieta - stogas, primenantis vėjyje sutaršytus moters plaukus. Nakvynė viešbutyje Prancūzijoje.

6 diena: Blois – Šenonso pilis (45 km) – Ambuaso pilis (15 km) – Vilandry pilis (60 km) – Rennes (280 km)
Pusryčiai. Vykstama į *Šenonso (Chenonceaux) pilį, pastatyta ant Šero upės ir tarytum plūduriuojančią tarp dangaus ir žemės. Upėje atsispindi nepaprasto grožio pilies architektūra. Ši pilis vadinama „damų pilimi“ - septynios moterys formavo šios pilies architektūrą ir istoriją. Lankoma  *Ambuaso (Amboise) pilis, kurios teritorijoje palaidotas genialusis Leonardas da Vinčis. Luaros slėnio *vynų degustacija. Vykstama į Vilandry pilį. Lankomi pilies *sodai, primenantys ryškų gobeleną, kurio spalvos keičiasi kiekvieną mėnesį ir priblėsta tik žiemą. Nakvynė viešbutyje Prancūzijoje.

7 diena: Rennes – Arkuest (150 km) – Brea salos – Sen Malo (150 km)
Pusryčiai. Iš Arkuest iškyšulio *keltu keliamasi į Brea salas, tarpusavyje sujungtas nedideliu tiltu ir apsuptas daugybės mažų salelių. Tai - ne tik viena gražiausių Bretanės vietų, bet ir draustinis, kuriame auga daugybė retų lauko gėlių, gyvena įvairūs paukščiai, liejasi sodų, jūros, uolų spalvos. „Išvykti, vadinasi truputį numirti“ – sakydavo vienas prancūzų poetas, kiekvieną kartą sunkiai palikdamas šį mažą žavių salų pasaulį.  Išvykstama į buvusį turtingų pirklių ir piratų miestą Sen Malo. Pasivaikštoma ant miestą juosiančios gynybinės sienos, nuo kurios atsiveria fortų, salų ir  Atlanto vandenyno panorama. Laisvas laikas mieste, kurio metu galima įsigyti suvenyrų, paragauti šiuose kraštuose populiarių blynelių – krepų ir galečių, *degustuoti austrių. Nakvynė viešbutyje Prancūzijoje.

8  diena: Sen Malo – Sen Mišelis (50 km) – Etretat (240 km) – Amiens (180 km)
Pusryčiai. Vykstama į *Sen Mišelį, turistų ir piligrimų meką. Xa. ant galingos, prie vandenyno stūksančios uolos buvo pastatytas benediktinų vienuolynas. Atskirtas nuo visų, Sen Mišelis ilgai išlaikė savitą dvasinį pasaulį. Sen Mišelyje – pati didžiausia potvynių ir atoslūgių amplitudė Europoje. Keliaujama per Normandiją, garsėjančią savo kaimišku peizažu ir turtinga istorija. Išvykimas į nedidelį Etretat kurortą, garsėjantį įspūdingomis uolomis. ‚‚Jei norėčiau savo draugui pirmą kartą parodyti jūrą, pasirinkčiau Etretat‘‘ –  taip apie šią vietą yra pasakęs vienas prancūzų rašytojas. Pasivaikščiojimas po miestelį įspūdinga uolėta pakrante, pakilimas į apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria vandens, miestelio, uolų panorama. Pageidaujantiems – maudynės vandenyne. Kelionė per Prancūziją. Nakvynė viešbutyje.

9 diena:  Amiens – Antverpenas (260 km) – Magdeburgas (600 km)
Pusryčiai. Išvykimas į  antrą pagal dydį Belgijos miestą Antverpeną: seniausia, miesto istorijos dalį menanti miesto pilis, mėsininkų namas, flamandų renesanso stiliaus  rotušė, Grote Markt aikštė, baroko epochos dailininko Rubenso namas, Dievo Motinos katedra, puošta 123 m aukščio bokštu. Kelionė per Belgiją, Vokietiją. Nakvynė viešbutyje Vokietijoje.

10 diena: Magdeburgas – Vilnius (1130 km)
Pusryčiai. Kelionė per Lenkiją. Naktį sugrįžimas į Lietuvą.

UŽSAKANT KELIONĘ IKI KOVO 15 D. TAIKOMA 12 % NUOLAIDA



Pasirinkite kelionės datą:
2014.06.24
2014.07.21
2014.08.19

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1997
Vienvietis kambarys 2767
Vaikas iki 12 m. 2/3 1797
Senjorams 1837
Papildoma vieta autobuse 297
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

2014.04.09
2014.05.07
2014.06.09
2014.09.10
2014.09.23

Top kaina -
Kelionės kaina 2/3 1897
Vienvietis kambarys 2667
Vaikas iki 12 m. 2/3 1717
Senjorams 1747
Papildoma vieta autobuse 297
Papildomi pusryčiai -
Degalų mokestis -

Į kelionės kainą įskaičiuota:
• kelionė autobusu, 
• kelionės vadovo paslaugos,
• ekskursinė programa,
• 9 nakvynės viešbutyje su pusryčiais,

Pastabos:
• TOP kaina siūlomų kelialapių skaičius yra ribotas,
• vaikai (asmuo iki 12 m.), senjoras (asmuo virš 65 m.),
• išvykimas iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės,
• išvykimas iš Klaipėdos, Šiaulių, Kryžkalnio ir Panevėžio – už papildomą mokestį,
• už (*) pažymėtus objektus papildomai mokama kelionės metu (apie 150 EUR),
• ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali keistis,
• kai kurių lankomų vietų ir objektų gidų paslaugos – už papildomą mokestį,
• kelionės vadovas ekskursijų muziejuose ir bažnyčiose neveda,
prie kiekvienos dienos parašyti kilometražai tik apytiksliai nurodo tą dieną nuvažiuojamus atstumus,nenurodo tikslios nakvynės vietos.